nieuws

Terugblik Dag van de Cultuureducatie 2018

26 oktober 2018

Op vrijdag 28 september organiseerde het Platform Cultuureducatie Limburg (PCL) in opdracht van Provincie Limburg de tweede Dag van de Cultuureducatie in Limburg. Deelnemers hebben kennis opgedaan en kregen inspiratie aangereikt over cultuureducatie in het primair onderwijs in Limburg en de landelijke ontwikkelingen t.a.v. cultuureducatie.

Bekijk hier de foto's

Dag van de Cultuureducatie 2018

31 augustus 2018

Op vrijdag 28 september (van 13.30 tot 18.15 uur) organiseert het Platform Cultuureducatie Limburg (PCL) in opdracht van Provincie Limburg voor de tweede keer de “Dag van de Cultuureducatie in Limburg”. In Theaterhotel de Oranjerie te Roermond wordt u op de hoogte van de stand van zaken na de start van Cultuureducatie met Kwaliteit in 2017. Er worden tevens workshops georganiseerd, een debat over cultuureducatie gevoerd en is er de mogelijkheid tot netwerken.

Meer lezen

Voorstelling: ''I hate music!'' 26 september

31 augustus 2018

In het kader van de “Week van de cultuureducatie Limburg” wordt op 26 september de voorstelling ''I hate music!'' opgevoerd. “I Hate Music” van Leonard Bernstein, een korte liederencyclus op zelfgeschreven gedichten, is een muzikaal pareltje waar de componist getuigt van een groot inzicht in de kinderpsyche. In combinatie met nog enkele 'verwonderings'-liederen hoort u een kleine, intieme voorstelling voor sopraan en pianist, waar met het publiek naar vragen gezocht wordt en wat minder naar antwoorden.

Meer lezen
Pit Schunck

Netwerkbijeenkomst ‘Cultuureducatie met kwaliteit in de praktijk’ 26 september

30 augustus 2018

Pit Cultuurwijzer is ruim een jaar actief in Parkstad en heeft gemerkt dat er behoefte is aan het delen van ervaringen rondom de praktische toepassing van Cultuureducatie met Kwaliteit. Daarom organiseren we tijdens de Week van de Cultuureducatie (24 t/m 28 september) een netwerkbijeenkomst voor iedereen uit het onderwijs en het culturele veld uit Parkstad

Meer lezen

ICC-training: bijeenkomst 8

30 augustus 2018

De cursus interne cultuurcoördinator (icc-cursus) leidt leerkrachten op tot cultuurcoördinator in het basisonderwijs.

Meer lezen

Aftermovie: Dag van de Cultuureducatie

15 november 2017

Op vrijdag 29 september organiseerde het Platform Cultuureducatie Limburg (PCL) in opdracht van Provincie Limburg de eerste Dag van de Cultuureducatie in Limburg. Deelnemers hebben kennis opgedaan en kregen inspiratie aangereikt over cultuureducatie in het primair onderwijs in Limburg en de landelijke ontwikkelingen t.a.v. cultuureducatie.

Bekijk hier de aftermovie.

Dag van de Cultuureducatie

30 juni 2017

Het Platform Cultuureducatie Limburg (PCL) organiseert een symposium over cultuureducatie in Roermond. Dit symposium vindt plaats tussen 13.30-18.00 uur en is gevuld met tal van workshops, good practices en contact momenten en vormt de afsluiting van de Week van de Cultuureducatie in Limburg (25-29 september). Het programma wordt spoedig bekend gemaakt.

Meer lezen

Kick-off “Platform Cultuureducatie Limburg”

7 maart 2017

Op 7 maart 2017 start de Provincie Limburg met het Platform Cultuureducatie Limburg. Het platform heeft als doel om alle kennis over cultuureducatie in het basisonderwijs vanuit de verschillende regio’s met tal van partners te delen.. Luister hier het interview op L1 Radionieuws terug.

Meer lezen
Kunst en cultuur

Miljoenensubsidie voor kunst- en cultuuronderwijs

31 augustus 2018

Er komt ruim 5 miljoen euro beschikbaar om het kunst- en cultuuronderwijs voor basisschoolleerlingen te verbeteren. Lees hieronder het persbericht van 1Limburg.

Meer lezen

Cultuureducatie een vaste plek in het basisonderwijs in Limburg

6 maart 2017

Cultuureducatie een vaste plek in het onderwijs naast de zaakvakken als taal en rekenen, dat is de inzet van het vervolg van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in Limburg.

Meer lezen

Dag van de Cultuureducatie

Hiernaast kunt u zich aanmelden voor de dag voor cultuureducatie 2017.

Als u vragen heeft over het programma en uw aanmelding dan kunt u contact opnemen met Nicolle van Lith te bereiken via: njbj.hermans@prvlimburg.nl 

Aanmelden

Workshop ronde 1 (15.30 - 16.30 u)
1. Ronald Kox (handreiking 'Basis voor Cultuureducatie')
2. Olav Dorst (programma Cultuureducatie met Kwaliteit)
3. Joost Willems (Kunst- en Cultuuronderwijs maak je niet alleen)
4. Mieke Linssen en Els van Hemert (creatief denken in onderwijs)
Workshops ronde 2 (16.45 -17.30 u)
1. Maud Bouwman (rol Pabo's binnen cultuureducatie)
2. Nicole Samson (Cultuur en techniek)
3. Daniel Fermont (De Werkplaats)
4. Bas Thomissen (HvdK en DOOR! muziek)
Versturen